GODSAKER TILL PÅSK

 
Nu är det inte långt till påsk och bjuder på gamla bilder på saker jag bakat förut vid påsktider.
 
Dom två första bilderna är en vanlig kladdkaka med grädde som är färgad gul med karamellfärg. Godisägg och chokladströssel så det ser ut som ett fågelbo i mitten.
 
Dom andra två bilderna är lite våriga/somriga chokladcupcakes med vit choklad i och chokladfrosting med rosa sugarpaste fjärilar
 
Den sista bilden är kyckling cakepops som är doppade i candy melt och näbbarna är gjorda i sugarpaste och ögonen målade med ätbar färgpenna.
 
Tryck på bilderna så kommer du till respektive recept
Publicerat: 2014-03-24 @ 16:45:52


POPCORNBOXAR

 
Till min sons piratkalas fixade jag till lite roligare popcornboxar till alla barn. Och eftersom piratkalaset skulle vara i en gul färg enligt sonen tyckte jag dessa boxar var så söta. Ville dock att dom skulle få en mer piratig look så jag kom på iden att sätta ett piratklistermärke på alla boxarna och även pyssla ihop palmer av sugrör, papper och tejp. Tanken bakom det hela är att det ska vara skattkammar öar med gömda skatter under sanden (popcornen). Det är chokladpengar och piratklubbor som lurar där nere. Och chilinötterna var till dom lite äldre piraterna och så bjöds det på godis. Bla en liten skattkista full med döskallegodisar i alla former och smaker.
Publicerat: 2014-03-19 @ 09:20:00


GODISKAKTUS

 
Sonen fick bla. en godiskaktus av oss när han fyllde år. En riktig 80-tals klassiker! En gurka med godis på tandpetare och en skål full med polly. Och eftersom det skulle vara piratkalas fick självklart en döskallegodis vara på toppen! ♥
Publicerat: 2014-03-11 @ 13:47:00


VATTENMELONSKEPP

 
Till min sons 4 års piratkalas gjorde jag ett vattenmelon piratskepp. Först målade jag på vattenmelonen vart jag skulle skära. Sedan skar jag undersidan stabil (OBS ej rakt igenom skalet) och efter det skar jag och gröpte ur allt innehåll, sedan snyggade jag till kanterna på skeppet. Tillsist gjorde jag hål med en äppelurkärnare där jag ville ha hål. I detta fallet tre på varje långsida. Seglet snodde jag från Pippis leksaksskepp hoppetossa som sonen har. Annars kan man såklart göra ett eget!
 
Eftersom det var två kalas på olika dagar så fick piratskeppet olika utseenden då det gick åt en aning mer fruktsallad första kalasdagen. Jag testade även vilken bricka jag skulle ha så den som syns på bild nr 2 här uppe blev det inte utan räckte med en mindre.
Publicerat: 2014-03-10 @ 19:06:00


4 ÅRS PIRATKALAS

 
Nu har sonen haft sina efterlängtade piratkalas! Det bjöds på piratbål och så fick man fixa iordning sin egen piratburgare och ta ett litet segel eller vimpel jag pysslat ihop att sätta på brödet.
 
Till efterrätt blev det fruktsallad som serverades i ett melon piratskepp och glass. Och så ville sonen även att vi skulle ha chokladbollar så det bakade vi ihop.
 
Eftersom det var olika många som skulle komma på lördagen och söndagens kalas så blev det två olika varianter på utseendet på melon piratskeppet och även bålen som idag fick vara i en saft tillbringare istället för en skål.
 
Varje barn fick sig en egen "pirat ö" med en palm. Popcorn som sand och under popcornen lurar en skatt, eller är det kanske godis? Dom lite tuffare piraterna fick dela på ett gäng chilinötter + annat godis.
 
På toaletten kunde alla pirater tvätta händerna (och kroken) med pirattvål.
 
I hallen hade sonen och jag fixat ihop en låda med pirataccessoarer att låna om man ville. Vi letade igenom hela huset för att hitta saker som passade in.
 
Vi körde pirat tipspromenad på lördagens kalas och pris till bäst/roligast/finurligast klädda utsåg sonen båda dagarna med ett pris i potten!
 
Tack alla piratkalas gäster för att ni kom på vår sons piratkalas och för att ni anstängt er och klätt ut er mer eller mindre och bjöd på er själva. Jag och sambon körde mest smink på lördagens kalas men klädde oss även på söndagen lite piratigt. Men det viktigaste av allt är att våran lilla pirat är nöjd! Och han älskar att klä ut sig så det värmer lite extra när fler anstängt sig och det uppskattades väldigt av sonen ♥
Publicerat: 2014-03-09 @ 19:30:00RSS 2.0