PARACORD ARMBAND

 
Skaffat mig en ny hobby. Min karl ville för ett bra tag sedan att jag skulle göra ett Paracord armband till honom. Då hade jag ingen aning om vad det var för slags armband. Jag tyckte det var så kul att göra så jag har börjat gjort fler och sålt några och säljer även sådana armband mest för att jag tycker det är kul att tillverka. Sedan har dom en bra funktion också! ♥
 

Paracord är ett nylonrep som består av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Repet användes ursprungligen till fallskärmslinor för amerikanska militären under andra världskriget. Från att enbart användas av militären spreds sedan användningen till civilt bruk.

 

550 Paracord tillverkas av 7st två-lagers nylontrådar som omsluts av ett skal flätat från 32 nylonsträngar. Denna sammansatta konstruktion ger Paracord en draghållfasthet av 550 pounds (250kg), den yttre manteln med de sju inre trådarna avlägsnade har en draghållfasthet av 200 pounds (91kg).

 

Paracord har nu blivit ett populärt material bland friluftsmänniskor, militären och hemvärnet. Med hjälp av olika typer av knopar tillverkas bland annat armband.

 

Syftet med armbandet är att det ska kunna tas med på till exempel en vandring eller jakt, för att sen kunna användas om man hamnar i en situation när man behöver ett rep. Det är då lätt att sprätta upp armbandet.

 

De inre trådarna är tillräckligt tunna för att sy på lösa knappar eller trasiga sömmar i kläder och tält, och även som tandtråd.

 

Det kan användas för att bygga vindskydd, dra timmer, hissa mat till träd eller använda som skosnören.

 

Det ska finnas information om att man kan göra eld med hjälp av paracord.

 

Om olyckan är framme ute i skog och mark, kan Paracord kanske rädda ditt liv eller livet för en vän. Den kan användas som en kompress, en sele, eller att surra spjälor tillsammans på ett brutet ben. Du kan även spänna Paracord mellan två slanor för att göra en bår.

 

Paracord lämpar sig inte för vanlig klättring, men i en nödsituation kan du rappellera eller på annat sätt dra din kroppsvikt med 550 Paracord men inte över 250 kg.

 

Men självklart kan man använda det som en snygg accessoarer och är lika snyggt till killar som till tjejer.

Publicerat: 2014-08-28 @ 11:57:00RSS 2.0