LÄRLING BAGERI

Tycker det är roligt att lägga upp (och spara) bilder på bakverk som jag har gjort. Tar dock inte kort på allt men försöker ta kort på det mesta då det kommer vara kul att kolla tillbaka på vad man gjort och även (förhoppningsvis) blir man bara bättre och bättre för varje dag/månad/år som går. Dessa bakverk har jag gjort på min nuvarande lärlingsplats. Monster, Franska våfflor och Maränger. Får vara på både konditorsidan och bagerisidan och gör bröd, vilket också är kul att lära sig. Ska se om jag kan ta en bild på dom goda surdegsbröden vi gör. Fast det kommer alltid vara lite extra roligt på kondis-sidan det är ändå det jag tycker som allra mest om att hålla på med! Kan även tilläggas att jag trivs med alla som jobbar där, härligt knasiga och roliga hela högen!

 

 

Publicerat: 2012-08-15 @ 21:37:00


TONÅRSTÅRTA

 

Fick en beställning av min systers fästman att göra en tårta till hans tonårsdotter som fyllde 19 år. Fick iden direkt att det skulle vara något rosa och svart. Så fick bli blommor i dom färgerna (gjorda i marsipan) Tårtan är fylld med choklad mousse och jordgubbs mousse.Tårtan är spacklad med choklad smörkräm och täckt med vit marsipan.
Publicerat: 2012-08-13 @ 17:42:43


OPERA TÅRTOR

Nu är sommar semestern slut och jag har börjat på min praktik igen på coop forum bageriet, hann vara där en vecka innan semestern. Igår fick jag bla. göra lite opera tårtor...

Publicerat: 2012-08-07 @ 17:53:00


DAMMSUGARE

 

Har testat på och gjort egna dammsugare. Sparade lite av tårtbotten som blev över efter att jag bakade en tårta jag var tvungen att göra aningen mindre för att den skulle få plats i tårtkartongen. Dessa ser gigantiska ut på bilden men så är inte fallet (brickan är liten). Men dom är aningen större än vanliga så nästa gång tänker jag göra mindre! Det är även ljus choklad på dessa, tog det jag hade hemma. Annars är det mörk choklad man brukar använda.

 


 

Dammsugare

100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
ca 5 dl småkaks- och sockerkakssmulor
4-5 tsk arrak- eller punschessens


Garnering
250-300 g marsipan

100 g blockchoklad

 

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och siktat kakao poröst.
Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arrak- eller punschessens.

Ställ degen kallt en stund.

Rulla ut degen till långa korvar och klä in dom i marsipan (jag delade degen i två). Vill du göra det enkelt för dig köper du ett marsipanlock som man har till prinsesstårta. Skär sedan bara remsor med en kniv. Ställ dammsugare i kylen medans du smälter chokladen i vattenbad.

 

Smält sedan chokladen i vattenbad. Doppa kakändarna i den smälta chokladen. Ställ dammsugarna kallt.

 


 

Hittade detta recept hos "Bli min jäst" och har gjort om receptet lite. Kul att hitta inspiration och recept hos andra bloggare och sidor.

 

Ett tips på där man kan hitta tårtkartonger på nätet är på Strössel & annat. Jag har nyligen beställt därifrån och hoppas dom är bra då jag bara haft i mindre strl. Det brukar vara svårt att hitta tårtkartonger, men man kan även få köpa på konditorier / bageriet. Har en tårtbeställning till nästa helg så då kommer det upp en ny tårta på bloggen!

Publicerat: 2012-08-04 @ 18:47:47RSS 2.0