MARÄNGTÅRTA

 
 
MARÄNGTÅRTA
 
Detta behövs:
6 ägg
Strösocker
Rice krispies
Grädde
Blockchoklad
50g smör (100g)
100g blockchoklad (200g)
+ frukt om man vill ha det till
 
GÖR SÅHÄR:
 
(x 2 st)
3 äggvitor vispas hårt - spar äggulorna till chokladen!
2 dl strösocker vispas ner.
 
3 dl rice krispies blandas ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper.
 
Grädda i mitten av ugnen på 130-150 grader i en timme.
 
3 äggulor 
3/4 dl strösocker
3/4 dl grädde
 
skjudes tjockt och blanda i 50g smör och 100g blockchoklad. Låt kallna och bred på tårtan.
 
vi gjorde dubbelt av chokladsmeten
 
Upprepa och gör en till marängbotten. 
 
Spritsa eller bred på grädde innan servering. Kan med fördel göras dagen innan. Vänta dock med grädden och ha på den innan servering. God med fruktsallad till eller garnera tårtan med frukt på.
 
Tårtan är bakad av min Mamma till min 30-års fest 
Publicerat: 2016-09-13 @ 19:44:00


AHLGRENS BILAR PANNACOTTA

 
ALHGRENS BILAR PANNACOTTA
 
2 påsar med bilar

9  dl vispgrädde

 

GÖR SÅHÄR:

Sortera bilarna i skålar efter färgerna.

Häll 3 dl grädde i en kastrull och värm på svag värme.

Häll ner ca 50 st godisbilar (den färg du vill ha längst ner) och rör om tills allt har smält 

Häll upp i glasen och låt stelna i cirka 2 timmar tills du gör samma med nästa färg och upprepar samma sak.

När alla tre lagrena har svalnat och stelnat kan du garnera med lite bilar på toppen.

Detta var faktiskt inte en favorit hos mig, men alla gillar inte samma sak. Och om man vill kan man förstärka färgerna lite med att ha i lite karamellfärg. Det gjorde inte jag.

Publicerat: 2016-09-12 @ 12:47:00


30 ÅRS FEST

 
 
 
 
 
 
Nu är jag vuxen tydligen och jag hade 30- års fest igår. Det bjöds på småplock av mat och till efterrätt blev det mini cupcakes, pannacotta och marängtårta med fruktsallad. Kommer lägga upp recepten på bloggen
Publicerat: 2016-09-11 @ 21:24:00



RSS 2.0