PYSSLANDE TILL PIRATKALAS

 
Pysslandet till piratkalaset fortsätter och har nu skrivit barnens namn på varje palm som är tänkt att ha i popcornboxen sen (ska försöka komma ihåg att ta kort på allt när kalaset väl är) Har även hittat chokladpengar och gjort piratklubbor. Det är ett klistermärke på varje klubba och sedan har jag knytit en rosett på varje pinne. Popcornboxarna fick även ett varsitt klistermärke så dom ser mer piratiga ut! (Dom är dock inte uppfällda än) Jag får ständigt nya ideer och har bara för nån dag sedan kommit på en till sak!
Publicerat: 2014-02-27 @ 10:13:00


GLACE AU FOUR

 
Detta är en efterrätt som jag verkligen älskar och hade med stor sannolikhet kunnat ätit upp alla tre! Jag har dock aldrig gjort sådana här portioner utan bara i en större form, men detta var ju nästan smidigare! Dom kanske inte är så vackra men det är så himla gott! ♥
 
 
GLACE AU FOUR
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  •  3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g frysta jordgubbar (men något tinade innan tillagning)
  • 1/2 l vaniljglass
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner havregryn, socker, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulver i smöret. Rör till en jämn smet.
  3. Rita 4 rundlar på bakplåtspapper (för 4 port), ca 6 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Lossa försiktigt rundlarna och låt dem kallna. Ställ rundlarna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt ugnen på 275°C.
  6. Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet.
  7. Fördela jordgubbarna och glass på rundlarna. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks.
  8. Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg. Lyft över glace au fourerna på assietter och servera genast.
Receptet kommer HÄR IFRÅN men ändrat lite
Publicerat: 2014-02-14 @ 21:46:00


GLAD ALLA ♥ DAG

 
glad alla ♥ dag alla underbara bloggläsare! Idag är en dag som jag tycker man ska unna den man tycker om lite extra. Ikväll ska jag och mina underbara killar här i livet baka hemmagjord pizza (som antagligen kommer formas som ett hjärtan också!) Och så har vi även köpt hjärtformad salami. Och till efterrätt kommer det bli glace au four med jordgubbar och så dessa choklad doppade jordgubbarna
 
Publicerat: 2014-02-14 @ 12:35:48



RSS 2.0