GLACE AU FOUR

 
Detta är en efterrätt som jag verkligen älskar och hade med stor sannolikhet kunnat ätit upp alla tre! Jag har dock aldrig gjort sådana här portioner utan bara i en större form, men detta var ju nästan smidigare! Dom kanske inte är så vackra men det är så himla gott! ♥
 
 
GLACE AU FOUR
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  •  3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g frysta jordgubbar (men något tinade innan tillagning)
  • 1/2 l vaniljglass
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner havregryn, socker, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulver i smöret. Rör till en jämn smet.
  3. Rita 4 rundlar på bakplåtspapper (för 4 port), ca 6 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Lossa försiktigt rundlarna och låt dem kallna. Ställ rundlarna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt ugnen på 275°C.
  6. Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet.
  7. Fördela jordgubbarna och glass på rundlarna. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks.
  8. Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg. Lyft över glace au fourerna på assietter och servera genast.
Receptet kommer HÄR IFRÅN men ändrat lite
Publicerat: 2014-02-14 @ 21:46:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0