SAFFRANS SOCKERBULLAR

 
 
  • 50 g jäst
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 5 dl Arla® mjölk
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 1 12 dl strösocker
  • 12 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • russin
  • 1 ägg
  • strösocker
  • kanel
  • lite ljus sirap
 

Gör så här:

 

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.

 

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

 

Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i bitar och gör degen till runda bullar och låt jäsa ca 30 min till på bakplåtspappersklädda plåtar.

 

Sätt ugnen på 225°

 

Pensla bollarna med uppvispat ägg och grädda i ca 8 min. Direkt efter att bullarna tagits ut ur ugnen så penslar du dem men lite ljus sirap utblandat med lite vatten så att de blir blanka och klistriga och doppar dem direkt i strösocker och kanelblandning.

Publicerat: 2014-12-07 @ 19:38:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0