ENKLA JULPYSSEL

 
 
 
 
Jag (och sonen) har julpysslat av saker vi antingen hade hemma eller hittat i skogen av vanliga pinnar. Det enda som är köpt är apelsinerna och nejlikor.
 
Till stjärnan behövs 5 pinnar, gärna ungefär lika tjocka. Som man sedan klipper av lika långa. Sedan tar man ett snöre (jag använde jutesnöre) och binder fast som en stjärna. Finns nog många beskrivningar och mer bilder om man vill ha mer förklarat hur man binder.
 
Till granen av pinnar behövs några pinnar även här. Till stammen kan man ta en tjockare pinne om man vill. Sen är det som på bilden att man binder fast alla pinnar. Gör man en större variant så går det nog att spika fast alla pinnarna med småspik. Bilden är en närbild så pinngranen är inte längre än ca 30 cm och nu en dekoration tillsammans med granris utanför dörren i en kruka.
 
Kottar syns inte så bra på bilden men är fint att ha glitterlim på (detta fallet blandat mellan rött glitter och guld) Gjorde jag och sonen förra året kring jul.
 
Virkad tomte fick jag förra julen av Mamma som gjort den själv ♥ (inte enkelt julpyssel för mig iaf som inte är ett dugg händig när det gäller virka, sticka eller sy)
 
Apelsiner med nejlikor fint och doftar gott. Lägg det i en kruka så är det ännu finare som dekoration.
 
Dekoration av krisyr har jag och sonen pysslat tillsammans och satt dit bokmärken och även snöflings-strössel och snöre så man kan hänga upp i granen eller dekorera klapparna med.
 
KRISTYR RECEPT
  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  1. Rör ihop äggvita, florsocker och ättikssprit. Använd gärna elvisp.
  2. Lägg kristyren i spritspåse
Publicerat: 2014-12-02 @ 10:07:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0