KLADDKAKEMUFFINS

 
Idag har vi bakat dessa smarriga kladdkakemuffins som det finns recept på redan
i denna bloggen men lägger upp det igen då dom är så smarriga! ♥
 
KLADDKAKEMUFFINS

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.


Smält smöret i en kastrull och dra av den från plattan.

Vispa ägg, socker och det smälta smöret

Vispa sedan ner alla andra ingredienser

Fördela smeten i muffins formar och grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Dom ska vara lite kladdiga i mitten precis som en kladdkaka

 
Publicerat: 2013-09-28 @ 12:46:00


FÖDELSEDAGSTÅRTA MED KINA PUFFAR & DAIM

 
Det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra hurra hurra! Och jag har lovat min son att han skulle få hjälpa till att göra tårta väl på min födelsedag och idag är just den dagen. Och en godistårta skulle det bli!
 
Denna tårta är väldigt enkel och faktiskt en färdigköpt tårtbotten. Men vill man göra egen tårtbotten vilket oftast är lite godare så kan du se receptet lite längre ner. Men detta behöver du till just denna tårta:
 
♥ Grädde (ca 6-7 dl)
♥ Chokladmousse
♥ Daim 2 st som man delar eller krossar
♥ Kina puffar 1 påse
♥ Tårtbotten, eller baka egen: recept nedanför
 

TÅRTBOTTEN

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Och blanda länge så smeten blir tjock

 

Häll upp smeten i en smord och bröad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper annars kan det rinna över.

 

Grädda i 175 grader längst ner i ugnen ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Ett tips är att lägga bakplåtspapper över tårtbotten för att inte ytan blir för välgräddad.

 

Låt gärna tårtbotten svalna lite innan du delar den.

 


Tårtan är fylld med chokladmousse med crisp i (sån där mousse man kan köpa i affären och vispa med mjölk)

 

Andra lagret är det grädde och krossad/delad daim i.

 

Tårtan är spacklad med grädde och dekorerad på toppen och kanterna med Kina puffar.

 

 

Publicerat: 2013-09-07 @ 20:05:00



RSS 2.0