LYX KLADDKAKA

 
 
KLADDKAKA
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
 
GLASYR
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g 70% fin choklad
2 tsk smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret och blanda ägg och socker ordentligt i en bunke. Häll ner det smälta smöret och blanda ordentligt.
 
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll sedan mjölblandningen i äggsmeten. Och blanda ordentligt igen.
 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 30 min. 
 
GLASYR
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull och låt det koka upp.
 
Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
 
Häll den varma blandningen över chokladen och mixa slätt med en stavmixer.
 
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet för att stelna (tar ett par timmar) Bre glasyren över kladdkakan som måste svalna innan den får glasyr.
 
 
Gott till bär och grädde och kan dekoreras fint med bär uppe på om man vill!
Publicerat: 2013-06-08 @ 19:28:00


MELON PÅ ETT ROLIGARE SÄTT

 

Tips på hur man gör fina och roliga melonbitar är att ta en kakform och trycka igenom en bit melon! Brukar göra det för visst blir det lite festligare då.

Publicerat: 2013-06-05 @ 16:24:00



RSS 2.0