BROWNIES

 
200 g ljus blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
100 g krossade chashewnötter
 
Dela blockchokladen i mindre bitar och smält dem över vattenbad. Tillsätt smöret i klickar.
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner chokladen i äggsmeten.
 
Sikta samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner de lätt krossade nötterna. Rör slutligen ner mjölblandningen i äggsmeten.
 
Häll smeten i en smörad och bröad långpanna (ca 20 x 25 cm)
 
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
 
Den ska vara seg inuti och frasig utanpå. Skär i mindre fyrkanter när kakan svalnat.
 
 
Publicerat: 2013-07-01 @ 11:29:04


1 kommentarer
Postat av: Madelene

Detta lät väldigt spännande med cashewnötter! Måste provas!

2013-08-05 - 22:48:10 | URL: http://rosamarangen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0