NYÅRSDESSERT

 
Detta åt vi på nyårsafton här hemma. Det är havrekrisp med björnbär,
vit choklad mousse, vaniljglass, mini maränger och kolasås.
 
Såhär gör man vit choklad mousse:
 
75 g vit choklad
1 dl vispgrädde


Bryt chokladen i bitar och låt det smälta över vattenbad. Vispa grädden lätt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum. Låt stå i kylen minst 1 tim

 
Såhär gör man havrekrisp:
 
25 g smör
2 tsk vetemjöl
½ dl havregryn
½ dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rör om några gånger under tiden.
 
 
Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär (ca 175 g behövs) och mini maränger i ett fint glas. Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås. Receptet räcker till ca 4 port.
 
Publicerat: 2013-01-08 @ 10:54:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0