ROLIGT ATT PLANERA BARNKALAS

Det dröjer inte länge tills vi har en 3 åring här hemma. Tiden bara springer iväg och förra året så hade vi ett prins kalas för våran 2 åring. (Alla bilder är från förra året) Detta året ska han få välja tema själv och jag tror alla i våran närhet kan gissa vad det kommer bli! Jag tycker det är sådär barnsligt roligt att planera barnkalas och pysslar gärna ihop något extra. Förra året gjorde jag två torn till prinsen av två gamla stora kartongrör som sedan fick pryda ingången och en tröja med en prinskrona i guldtryck och hans namn. I år får vi se vad det blir och vi har ett bra tag på oss att planera. Något annat som jag är sådär löjligt förtjust i, att planera!
 
(Alla bilder är tryckbara och blir då i storlek större)
Publicerat: 2013-01-15 @ 13:57:00


NYÅRSDESSERT

 
Detta åt vi på nyårsafton här hemma. Det är havrekrisp med björnbär,
vit choklad mousse, vaniljglass, mini maränger och kolasås.
 
Såhär gör man vit choklad mousse:
 
75 g vit choklad
1 dl vispgrädde


Bryt chokladen i bitar och låt det smälta över vattenbad. Vispa grädden lätt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum. Låt stå i kylen minst 1 tim

 
Såhär gör man havrekrisp:
 
25 g smör
2 tsk vetemjöl
½ dl havregryn
½ dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rör om några gånger under tiden.
 
 
Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär (ca 175 g behövs) och mini maränger i ett fint glas. Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås. Receptet räcker till ca 4 port.
 
Publicerat: 2013-01-08 @ 10:54:00RSS 2.0