SAFFRANS BISCOTTI

 
Idag har jag bakat saffrans biscotti för första gången. Trodde inte dom skulle bli bra för degen var så smulig men jag fick ihop dom ganska bra ändå. Detta recept körde jag efter
 
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel (jag skållade min mandel)
 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.
 
Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen.
 
Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.
 
Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
 
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 25 min.
 
Ta ut plåten och sänk ungsvärmen till 125 grader.
 
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.
 
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Publicerat: 2013-12-11 @ 11:29:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0