KNÄCK

 
Idag har jag gjort knäck. Det är verkligen svårt att inte kladda utanför när smeten ska ner i formarna. Men jag fick ihop lite knäck och på köpet brände jag mitt lillfinger. Jag tror inte jag gjort knäck förut själv om inte annat för flera år sedan. Men det är verkligen kladdigt att hålla på med och det gäller att man har tålamod. Detta recept använde jag mig av:
 
KNÄCK

2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör
3-5 msk hackad sötmandel
 
Blanda socker, sirap och grädde i en gryta, gärna plastbelagd. Koka häftigt 15-20 min.
 
Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får smeten koka några min till.
 
Ta grytan åt sidan och blanda i matfett och mandel.
 
Häll upp smeten i små knäckformar ställda på en plåt. Låt knäcken kallna.
Publicerat: 2013-12-10 @ 11:09:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0