SNÖPUDRADE KANELKAKOR

 
En bild på julkakor jag bakade förra året, snöpudrade kanelkakor receptet kommer från tidningen hembakat (förra årets julnummer av tidningen)
 
3 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ dl strösocker
1 äggula
200 g smör, rumsvarmt
1 msk kallt vatten
 
pensling & garnering
 
1 ägg
strösocker
kanel
florsocker
 
Blanda mjöl, potatismjöl och socker jämt i en bunke.
 
Tillsätt äggulan, skivat smör och vatten. Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare. Lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 30 min.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och ta ut kakor med en kakform. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
 
Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö ett tunt lager kanel och strösocker över dem. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
 
Pudra florsocker över kakorna strax före servering.
 
Publicerat: 2012-11-29 @ 13:08:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0