JULKOLA

 
 
Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
 

Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

 

Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned kakao. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

 

Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper och fint snöre, förvara kallt.

 

Detta är Leilas recept som jag gjort efter. Du hittar det även på recept.nu

Publicerat: 2012-11-20 @ 15:31:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0