DEKORERA KAKOR MED SUGARPASTE

Att dekorera sina kakor med sugarpaste eller marsipan gör kakorna väldigt fina!
 
Det här receptet brukar jag följa när jag vill göra en klassisk kakdeg:
 

1dl strösocker
1 3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
7,5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser. Jag använde mig av min kitchen aid för att blanda allt. Ställ in degen i kylen minst en timme. Ta lite deg i taget från kylskåpet. Det är Lagom att dela degen i tre delar. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakorna med kakmått. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Låt svalna på galler innan du ska dekorera kakorna med sugarpaste/marsipan.

 

När kakorna svalnat penslar man kakorna med ljus sirap för att få sugarpasten eller marsipanen att fästa. Man använder samma form som man använde till kakorna. Dock krymper kakorna en aning när dom gräddats men om man vill kan man fixa till det när väl sugarpasten eller marsipanen sitter på kakan och då är det enklast att använda en sax och klippa runt. Gjorde det med hjärtkakorna, men kronkakorna fick vara som dom var då det inte är mycket som sticker utanför. Hjärtkakorna har även ett mönsterark som jag fäst på sugarpasten med lite ätbart lim. Mönsterarket är som ett jätte tunt sugarpaste ark som finns att köpa färdigt.

 


 

Här finns bilder och inlägget om just prinskakorna 

Här finns bilder och inlägget om just hjärtkakorna

 
Publicerat: 2012-11-15 @ 13:46:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0