PRINS TÅRTAN | STEG FÖR STEG

P

Tårtan är fylld med hallon mousse och choklad mousse. La först ner en tårtbotten i en form med avtarbar kant och sedan bred jag på hallon moussen och sedan en botten till och sedan choklad moussen och till sist locket på och plastade in hela tårtan och in i kylen ett par timmar (gjorde tårtan dagen innan den skulle ätas) Köpte färdig tårtbotten!

P

Här har jag kavlat ut marsipanen och lagt på tårtan. Kavlade ut ganska mycket förmycket för att få till det så snyggt som möjligt. Fick ingen bild på det men spacklade på smörkräm först på tårtan innan marsipanen kom på. Som hjälp för att marsipanen inte skulle fastna på bänken när jag kavlade använde jag florsocker.

P

Hade tyvärr ingen tårtbricka utan fick använda mig av formen som jag använde när jag fyllde tårtan. Och såhär såg det ut när jag fått till marsipanen. Använde mig bla av en smoother. Och för att ta bort överflödig marsipan runt så använde jag en pizzaskärare.

P

Tada! Min första egen gjorda marsipan tårta! Dom gula kronorna är av marsipan och utstansade av en pepparkaksform. Snyggade till tårtfatet också då tårtan fick vara kvar på den då jag som sagt inte hade en tårtbricka. Kronorna fäste jag med lite ätbart lim.

Publicerat: 2012-03-12 @ 11:10:35


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0