PIZZABULLAR

P

P

Har bakat dessa supergoda pizzabullar idag. Och alla i familjen älskade dom! Enkla är dom att göra också och passar perfekt som mellanmål. Fyllningen i dessa kan man ändra på efter tycke och smak.

 

50 g jäst

5 dl mjölk

50 g smör

1 tsk salt

1 msk strösocker

1 ägg

ca 14 dl vetemjöl

 

Pensling

1 ägg

ev riven ost

ev torkad oregano

 

Fyllning 1

chilisås

150 g kokt skinka (eller rökt)

2 dl riven ost

torkad oregano

 

Fyllning 2

chilisås

150 g pepparsalami

2 dl riven ost

torkad oregano

 

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm vätskan till 37 grader (fingervarmt)

 

Smula jästen i en bunke. Lös den med vätskan och i med salt, socker och ägg.

 

Tillsätt det mesta av mjölet, men spara lite till utbaket. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i minst 30 min. Du kan undertiden degen jäser förbereda fyllningen.

 

Strimla skinkan eller salami fint.

 

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.

 

Bred ut chilisås över hela ytan förutom på 1 cm utmed ena långsidan.

 

Strimla skinka eller salami över samt ost och oregano.

 

Rulla ihop som en rulltårta. Skär bullarna ca 2 cm breda och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader.

 

Pensla bullarna med ägg och strö ev lite riven ost och oregano över dem. Grädda bullarna i ugnen i 8-10 min.

 

Publicerat: 2012-03-28 @ 18:06:51


RSS 2.0