NUTELLA FLÄTA

image description

image description

image description

Idag bakade jag nutella flätor och det räckte också till några nutella bullar såhär gör man flätorna och degen räcker till två stycken flätor, dock blev flätorna bättre då nutellan blev lite bränd på undersidan på bullarna. I flätorna är nutellan inbakad och kan inte bli bränd.

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk nutella (350g)

Garnering:
ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en liten kastrull och häll i mjölken. Värm vätskan till 37 grader (fingervarmt)

2. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.

3. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i ca 45 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.

5. Dela degen i 6 lika stora bitar. Kavla ut dem till avlånga plattor, ca 45*7 cm. Bred på rumstempererad nutella i mitten på plattorna. Rulla ihop plattorna på längden.

6. Lägg tre längder bredvid varandra på en bakpappersklädd plåt och fläta ihop dem. Upprepa med de tre sista längderna.

7. Sätt ugnen på 200 grader. Låt flätorna jäsa ytligare 30 min under bakduk.

8. Pensla längderna med ägg och strö över pärlsocker.

9. Grädda på nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.

 

Publicerat: 2012-06-09 @ 16:49:14


4 kommentarer
Postat av: Karin

Men så smaskigt

Svar: Ja dom var riktigt goda :)
pärlsocker

2012-06-20 - 02:25:55 | URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Anonym

Snor det tipset rakt av, så enkelt men låter grymt gott och ger nog en proffsig effekt!

2012-06-29 - 04:11:30 |
Postat av: Sophie / Blogg.se

Snor det tipset rakt av, så enkelt men låter grymt gott och ger nog en proffsig effekt!

Svar: Ja det var väldigt enkelt och supergott
pärlsocker

2012-06-29 - 04:11:50 | URL: http://karriaristan.se
Postat av: Tanja

oj oj vad man blev sugen på amssa gott här inne!!Den där flätan ser inte dum ut!

Svar: Kul att läsa :) Ja den där flätan var verkligen god
pärlsocker

2012-08-04 - 19:44:15 | URL: http://tanjaselma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0