"KONDITORI SKOLAN"

Då var mina totalt 4 provlärlings veckor slut. Och jag har blivit ännu mer taggad till att verkligen vilja jobba inom konditori och har mina mål klara! Jag vill även gå privatkurser där man får lära sig mer finlir. Det koster en del men det ligger inbakad i mina mål.

Vad har jag fått göra då.
På min första praktik som var på citybagarn fick jag göra anslag (tårtbotten), bananbakelser, chokladbollar ca 250 st blev det på en megasmet, blåbärstårta, prinsesstårta, hjälpa till med prinsess stubbar, doppa biskvier i choklad, sätta marsipan på päron biskvier, budapest stubbar från grund till slut, göra smörkräm, hjälpa till med franska choklad bakelser, kavla ut marsipan i maskinen. Hjälpa till när handledaren bakade gräddwinerbröd. Min son blev tyvärr sjuk så fick vara hemma nån dag med honom och sen blev jag själv sjuk så var tyvärr borta några dagar från detta ställe.

På min andra praktik som var på ICA maxi bageriet/konditoriet fick jag spritsa grädde på hallon prinsess stubbar/bakelser och prinsess stubbar/bakelser även klä in de långa raderna med marsipan. Eftersom dom inte gör sina anslag själva fyller dom tårtor och längder och fryser in för att sedan ta fram dagen efter och smeta på grädde och lägga på marsipanen. Så stubbar och bakelser var min uppgift dom dagar det behövdes. Fick hjälpa till med att fylla tårtorna som skulle frysas in. Det fylls en hel del tårtor där. Fick även göra bananbakelser här chokladbollar och fylla budapest stubbar/bakelser. Fick sista dagen dekorera sommardröms tårtorna med en massa jordgubbar vilket var det roligaste på hela veckan. Dom hade massor med studenttårtor beställda i fredags så dom hann inte med och dekorera är en av sakerna jag älskar! Fick även denna dagen hjälpa till att plocka bröd. Det doftar så himla gott med nybakat bröd!

Säkert glömt något men det har varit givande prov veckor och jag hade förut en favorit av ställena. Men dom är så olika så jag kan inte säga längre vad jag tycker mer än att det är nog bra att prova på olika ställen helt enkelt och inte vara på samma ställe under precis hela lärlingsperioden.

Min skola heter svenska gourmetakademien och utbildar även inom matbranchen. Jag kommer mestadels vara ute som lärling under min skolgång. För ska man lära sig något så är det ute på arbetsplatsen. Är spänd nu vart jag kommer få vara då det inte är riktigt klart ännu kanske på ett helt nytt ställe!

visp

Bild från första praktikplatsen på dom stora visparna


Publicerat: 2012-06-11 @ 14:04:39


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0