SOMRIGA CUPCAKES

Idag har jag gjort dessa somriga cupcakes till mina fd jobbarkompisar som dom ska få imorgon. Det är choklad cupcakes med vit chokladprickar i och choklad frosting, med en sugarpaste blomma som är målad med ätbart rosa skimmer färg och så är det rosa socker strössel utspritt. Dock visar inte bilden rätt färg då min systemkamera är trasig så måste använda mig utav min mobilkamera.
 
Tryck HÄR så kommer du till recept på frosting, till dessa är det chokladfrostingen jag använt mig av. Och tryck HÄR så kommer du till ett recept på choklad cupcakes som jag använde mig utav till dessa
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-06-28 @ 18:59:26


BARA EN MASSA BAKSAKER

Nu har mitt "tårtor & cupcakes dekorations set" kommit, Så nu är det bara att sätta igång att öva sig på en del saker! Absolut inget som ingår i min lärlingsutbildning utan detta ville jag ha iaf och öva på en del saker hemma! Finns en hel del kurser också inom dekoration, spritsning m.m. som jag vill gå men det får bli senare förhoppningsvis!

 

 

Publicerat: 2012-06-19 @ 22:55:20


DEKORATIONS KIT

Har äntligen slagit till och beställt "ultimate decorating set" från märket Wilton. Nu är det bara det tråkiga kvar, att vänta tills man får det! Ett tips om man vill bli bra på att dekorera eller göra figurer/blommor är att kolla på youtube. Det har varit min underhållning ikväll och jag brukar hitta en hel del sidor på nätet som ger mycket inspiration. Ett tips då är att spara sidan för man glömmer oftast bort adressen annars. Jag spar mina i ett Word dokument...

Publicerat: 2012-06-17 @ 23:06:11


MINA CUPCAKES

C

Bilder på olika cupcakes jag gjort. Det lär bli en hel del till som jag kommer baka, för cupcakes är väldigt roligt att dekorera tycker jag och så kan man fylla dom med så himla mycket olika saker

Publicerat: 2012-06-16 @ 12:59:21


"KONDITORI SKOLAN"

Då var mina totalt 4 provlärlings veckor slut. Och jag har blivit ännu mer taggad till att verkligen vilja jobba inom konditori och har mina mål klara! Jag vill även gå privatkurser där man får lära sig mer finlir. Det koster en del men det ligger inbakad i mina mål.

Vad har jag fått göra då.
På min första praktik som var på citybagarn fick jag göra anslag (tårtbotten), bananbakelser, chokladbollar ca 250 st blev det på en megasmet, blåbärstårta, prinsesstårta, hjälpa till med prinsess stubbar, doppa biskvier i choklad, sätta marsipan på päron biskvier, budapest stubbar från grund till slut, göra smörkräm, hjälpa till med franska choklad bakelser, kavla ut marsipan i maskinen. Hjälpa till när handledaren bakade gräddwinerbröd. Min son blev tyvärr sjuk så fick vara hemma nån dag med honom och sen blev jag själv sjuk så var tyvärr borta några dagar från detta ställe.

På min andra praktik som var på ICA maxi bageriet/konditoriet fick jag spritsa grädde på hallon prinsess stubbar/bakelser och prinsess stubbar/bakelser även klä in de långa raderna med marsipan. Eftersom dom inte gör sina anslag själva fyller dom tårtor och längder och fryser in för att sedan ta fram dagen efter och smeta på grädde och lägga på marsipanen. Så stubbar och bakelser var min uppgift dom dagar det behövdes. Fick hjälpa till med att fylla tårtorna som skulle frysas in. Det fylls en hel del tårtor där. Fick även göra bananbakelser här chokladbollar och fylla budapest stubbar/bakelser. Fick sista dagen dekorera sommardröms tårtorna med en massa jordgubbar vilket var det roligaste på hela veckan. Dom hade massor med studenttårtor beställda i fredags så dom hann inte med och dekorera är en av sakerna jag älskar! Fick även denna dagen hjälpa till att plocka bröd. Det doftar så himla gott med nybakat bröd!

Säkert glömt något men det har varit givande prov veckor och jag hade förut en favorit av ställena. Men dom är så olika så jag kan inte säga längre vad jag tycker mer än att det är nog bra att prova på olika ställen helt enkelt och inte vara på samma ställe under precis hela lärlingsperioden.

Min skola heter svenska gourmetakademien och utbildar även inom matbranchen. Jag kommer mestadels vara ute som lärling under min skolgång. För ska man lära sig något så är det ute på arbetsplatsen. Är spänd nu vart jag kommer få vara då det inte är riktigt klart ännu kanske på ett helt nytt ställe!

visp

Bild från första praktikplatsen på dom stora visparna


Publicerat: 2012-06-11 @ 14:04:39


NUTELLA FLÄTA

image description

image description

image description

Idag bakade jag nutella flätor och det räckte också till några nutella bullar såhär gör man flätorna och degen räcker till två stycken flätor, dock blev flätorna bättre då nutellan blev lite bränd på undersidan på bullarna. I flätorna är nutellan inbakad och kan inte bli bränd.

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk nutella (350g)

Garnering:
ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en liten kastrull och häll i mjölken. Värm vätskan till 37 grader (fingervarmt)

2. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.

3. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i ca 45 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.

5. Dela degen i 6 lika stora bitar. Kavla ut dem till avlånga plattor, ca 45*7 cm. Bred på rumstempererad nutella i mitten på plattorna. Rulla ihop plattorna på längden.

6. Lägg tre längder bredvid varandra på en bakpappersklädd plåt och fläta ihop dem. Upprepa med de tre sista längderna.

7. Sätt ugnen på 200 grader. Låt flätorna jäsa ytligare 30 min under bakduk.

8. Pensla längderna med ägg och strö över pärlsocker.

9. Grädda på nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.

 

Publicerat: 2012-06-09 @ 16:49:14


OREOS KAKOR MED CHOKLAD

image description

image description

image description

 

Har nu testat att göra kakor med hjälp av en speciell form som finns att köpa. Såhär blev resultatet och först fyller man i formens blomma (jag använde mig av candy melt) sen fyller man formen med lite smält choklad. Sen trycker man ner en oreos kaka (eller annan kaka i samma storlek) och fyller på med smält choklad. In i kylen eller frysen och låt stelna.

Publicerat: 2012-06-08 @ 20:35:03


10 ÅR TILLSAMMANS

Den 1 juni firade jag och min sambo (fästman) 10 år tillsammans. Och genom ett gemensamt frieri blir det ett litet bröllop nästa år! Varför jag skriver litet är för att jag numera är en fattig student. Men av våra framtidsplaner så känns det rätt med ett bröllop nästa år och ett bröllop behöver inte alls kosta mycket man behöver inte ens bjuda nån. Dock vet jag flera som skulle bli besvikna men vi har inte börjat planerat ännu hur vi vill ha det men det kommer det med... ♥

 

Publicerat: 2012-06-07 @ 22:17:09


LÄRLING

Nu är det två dagar kvar på min prov praktik som har varit 2*2 veckor. Sen ska jag tillbaka till skolan, vet dock inte när för dom har inte hört av sig ännu och vet inte riktigt hur det blir upplagt under sommaren. Låter som vi får en stor uppsats att göra hemma och det kommer vara väldigt mycket teori för oss.

Det har känts bra på mina två praktikplatser men såklart är en snäppet bättre. Det är väl lite därför vi varit ute på prov för att testa två ställe. För att helt enkelt känna efter. Men detta är garanterat det jag vill jobba med! Dock har jag ett litet hinder då jag precis fått en diagnos på vad min värk i kroppen är för något. Men det ska inte hindra mig har jag bestämt!

Jag har bläddrat i min nya baktidning som kom för nån dag sedan. Och sedan rotade jag fram lite gamla tidningar som jag suttit och bläddrat i ikväll för är en hel del jag vill baka. Måste jag ens skriva att jag drömmer till och med om bakning!

 

 

Publicerat: 2012-06-06 @ 21:35:11


SUGARPASTE ROSOR

r

 

Hade lite sugarpaste kvar sen påsk som jag testade att göra rosor av. Har inte testat mig på att göra rosor så speciellt ofta. En gång innan faktiskt. Övar man lite till så ska dom nog bli jättefina!

 

 

Publicerat: 2012-06-02 @ 15:57:25



RSS 2.0