FRUKTTÅRTA MED BLÅBÄR HALLON & JORDGUBBAR

 
Min Pappa beställde egentligen wienerbröd tills idag som han ska hämta senare ikväll som han ska bjuda sina jobbarkompisar på. Men misslyckades med degen så den degen ligger i soporna och kände att jag ville inte på ett nytt försök idag! Wienerbröd sägs vara svårt, har någon där ute provat och har ett bra recept är jag mer än glad om du vill tipsa mig om det. Ska ge mig på det nån annan gång!
 
 
Men jag gjorde istället denna FRUKTTÅRTA MED BLÅBÄR HALLON & JORDGUBBAR
Egengjord tårtbotten efter detta recept:
 

TÅRTBOTTEN

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Och blanda länge så smeten blir tjock

 

Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper annars kan det rinna över.

 

Grädda i 175 grader längst ner i ugnen ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Ett tips är att lägga bakplåtspapper över tårtbotten för att inte ytan blir för välgräddad.

 

Låt gärna tårtbotten svalna lite innan du delar den. Och jag har testat och delat en nybakad tårtbotten och tycker det är lättare att dela än en fryst. Men man kan frysa in tårtbotten och dela den när den är djupfryst om man tycker det är enklare och smular en aning mindre men jag själv tycker det är sak samma! Det enda jag brukar göra är tårtan en dag innan den ska ätas då "gottar den till sig i kylen"

 

 

I denna tårta är det ett tunt lager med hallonsylt sedan vaniljkrämgrädde. Och andra lagret endast vaniljkrämgrädde. Tårtan har hackad rostad mandel på sidorna (rosta den hackade mandeln en stund i ugnen) Och på toppen är det ett tunnt lager med grädde så blåbären skulle ligga på plats. Sen är det alltså blåbär, hallon och skivade jordgubbar på toppen. Sedan över dom är det gelésocker ringlat över. Har ett bra recept på det och det är 1 dl dansukker gelésocker Multi och 1 ½ dl vatten som man blandar i en kastrull och låter koka i ½ - 1 minut och låter svalna något innan man ringlar den över.

 

Publicerat: 2012-07-19 @ 13:53:59


1 kommentarer
Postat av: Marie Bergman

Den där tårtan såg helt fantastisk god ut! =)

Svar: Tack så mycket! Ja jag fick bra betyg på tårtan så den vart lyckad :)
pärlsocker

2012-09-05 - 13:09:31 | URL: http://livetiluxemburg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0