SOMRIG FRUKTTÅRTA

 
Bakat en somrig frukttårta till min Svärmor, som hon ska bjuda sitt jobb på imorgon då hon är sist ut med sin sommar semester.  Det är egen gjord tårtbotten (recept finns under kategorin TÅRTOR) Tårtan är fylld med hallon mousse och grädde med skivade jordgubbar. Runt tårtan är det hackad, rostad mandel och på toppen jordgubbar, blåbär och kristyrblommor. Det är även gelé på toppen av allt.
 
Publicerat: 2012-07-26 @ 19:03:11


FRUKTTÅRTA MED BLÅBÄR HALLON & JORDGUBBAR

 
Min Pappa beställde egentligen wienerbröd tills idag som han ska hämta senare ikväll som han ska bjuda sina jobbarkompisar på. Men misslyckades med degen så den degen ligger i soporna och kände att jag ville inte på ett nytt försök idag! Wienerbröd sägs vara svårt, har någon där ute provat och har ett bra recept är jag mer än glad om du vill tipsa mig om det. Ska ge mig på det nån annan gång!
 
 
Men jag gjorde istället denna FRUKTTÅRTA MED BLÅBÄR HALLON & JORDGUBBAR
Egengjord tårtbotten efter detta recept:
 

TÅRTBOTTEN

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Och blanda länge så smeten blir tjock

 

Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper annars kan det rinna över.

 

Grädda i 175 grader längst ner i ugnen ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Ett tips är att lägga bakplåtspapper över tårtbotten för att inte ytan blir för välgräddad.

 

Låt gärna tårtbotten svalna lite innan du delar den. Och jag har testat och delat en nybakad tårtbotten och tycker det är lättare att dela än en fryst. Men man kan frysa in tårtbotten och dela den när den är djupfryst om man tycker det är enklare och smular en aning mindre men jag själv tycker det är sak samma! Det enda jag brukar göra är tårtan en dag innan den ska ätas då "gottar den till sig i kylen"

 

 

I denna tårta är det ett tunt lager med hallonsylt sedan vaniljkrämgrädde. Och andra lagret endast vaniljkrämgrädde. Tårtan har hackad rostad mandel på sidorna (rosta den hackade mandeln en stund i ugnen) Och på toppen är det ett tunnt lager med grädde så blåbären skulle ligga på plats. Sen är det alltså blåbär, hallon och skivade jordgubbar på toppen. Sedan över dom är det gelésocker ringlat över. Har ett bra recept på det och det är 1 dl dansukker gelésocker Multi och 1 ½ dl vatten som man blandar i en kastrull och låter koka i ½ - 1 minut och låter svalna något innan man ringlar den över.

 

Publicerat: 2012-07-19 @ 13:53:59


KAKMONSTER CUPCAKES

 
 
Är så sugen på att göra nån annan rolig cupcakes som dessa kakmonster cupcakes jag gjorde för lite mer än ett år sedan till min sons 1-års dag. Recept på dessa hittar du HÄR
Publicerat: 2012-07-17 @ 22:39:45


LÄRLINGS UTB INOM KONDITORI

Var ett tag sedan jag skrev om min utbildning (allt som angår utb. går att läsa under kategorin LÄRLING BAGERI) Har haft ett prov om mjöl som det kändes som att det gick bra på. Har även fått veta vart min längre period blir någon stans och det är på COOP bageriet. Har varit där en vecka som en introduktions vecka innan semestern för nu har jag semester. Och den veckan kändes bra och jag trivdes med dom som jobbar där och dom andra praktikanterna som fanns där! Har mest varit på bagerisidan första veckan och bakat bröd men även fått hjälpt till på konditori sidan som ändå är min favorit! Då fick jag göra monster (som grodor men en chokladboll med marsipan på) Jag är inte helt ledig nu utan har en hel del instuderings frågor att svara på och dom är i hela fyra delar. Har redan börjat med dom innan semestern så är inne på del 2 nu. Och man ska inte bli klar med allt under sommaren (det kommer man inte heller) utan det ska man fortsätta med sen. Det kommer i slutet på min utbildning bli ett stort prov på bland annat allt som instuderings frågorna handlar om. Det ryktas om att det är hela 200 frågor och att man har 5 timmar på sig. Men det är ett tag kvar innan jag är där i slutet på min utbildning.

Publicerat: 2012-07-11 @ 22:20:48


SUGARPASTE ROS

Jag är inte ett speciellt stort fan av marsipan så när jag gör mina blommor, figurer eller rosor så använder jag mig av sugarpaste eller liknande flowerpaste. Har gjort ett nytt försök till en ros som senare gjordes om lite och målades med ätbart rosa skimrande färg och som fick pryda frukttårtan jag gjorde i torsdags. Men såhär såg rosen ut innan den målades men sen gjorde jag den lite mindre också. Övning ger färdighet! Finns massor med instruktioner på olika metoder man kan göra en ros på och på youtube finns massor utav klipp. På den förra rosen jag testa (den orangea) gjorde jag inte på samma sätt. Kanske kan visa nån dag, dock är det bara söka finns hur mycket bra instruktioner som helst på nätet!

 

 

Publicerat: 2012-07-07 @ 22:55:38


JORDGUBBS FRUKT TÅRTA

 
Har idag gjort denna frukt tårta som min sambo ska ta med sig till sina arbetskamrater för imorgon går han på semester! Tårtbotten gjorde jag förra veckan och frös in den och tog upp den idag lite innan jag skulle göra tårtan. I tårtan är det vaniljgrädde med jordgubbar.
 
Tyvärr blir det dålig kvalite på bilderna då min systemkamera är trasig.
 
Publicerat: 2012-07-05 @ 19:41:36



RSS 2.0