HELGMYS

b


I helgen har vi varit i stugan och bara myst bl.a framför brasan ♥
Publicerat: 2012-01-30 @ 18:58:13


HEMBAKAT

t
Man blir inte mer än baksugen! En prenumeration på denna tidning fick jag av min älskling i julklapp. Den dök ner i brevlådan för ett par dagar sedan
Publicerat: 2012-01-23 @ 11:39:59


CAKE POPS

C



Här är mina första Cake Pops jag gjort. Jag har än så länge bara gjort tre olika men ett par tog jag aldrig kort på det är dom med ljus choklad. Dessa är doppade i vit choklad och sedan i jordgubbs strössel på toppen. Här använde jag mig av grillpinnar. Men ett tips är nog att klippa av dom kortare än så här för dom välte lätt, alternativt ha ett ännu högre glas.

Eftersom jag nyligen startat min BAK BLOGG, så bjuder jag på lite saker jag bakade för några månader sedan också så blir det inte allt för tråkigt med inga inlägg på ett tag..
Publicerat: 2012-01-21 @ 12:39:16


KAKMONSTER CUPCAKES

cupcake

Dessa söta Kakmonster-cupcakes gjorde jag för snart ett år sedan till min sons 1 års dag! Det är blåbärsmuffins med vit frosting som jag sedan doppade i blå färgat kokos. Sedan skar jag till en liten mun som jag stoppade in en halv cookies i. Ögonen är gjorda av "snöbollar" som finns i plockgodis och sedan en dutt med smält ljus choklad. Jag använde mig av en pensels skaft för att få till en prick på varje kula.

Det börjar närma sig 2 års kalas här hemma och jag håller redan nu på att leta inspiration till vad som ska bakas denna gången!

Publicerat: 2012-01-19 @ 19:45:45


PRINSESS CUPCAKES

image description

Dessa prinsses cupcakes gjorde jag till min systerdotter när hon fyllde år för några månader sedan. Det är en blåbärs muffins med vit choklad frosting och dekorerad med rosa färgat kokos och en krona som ej är ätbar på toppen.

Publicerat: 2012-01-18 @ 19:32:16


CAKE POPS

CAKE POPS


Testade idag att göra cake pops i min "my litte cupcakes cake pop mold". Vi hade nästan alla ingredienser hemma, bara ljus choklad som fattades så tog bara vit till dessa.

Så här gjorde jag dessa:

1 paket Ballerina kladdkaka eller oreos

3 msk Philadelphia ost

100 g mjölkchoklad eller vit choklad

Valfritt strössel

Pinnar

Mixa sönder kakorna till smulor och tillsätt Philadelphiaosten tills du får en jämn massa. Forma till bollar eller tryck in dom i din cake pops form. Lägg på ett fat och in i frysen en stund tills dom är riktigt kalla. Smält chokladen över vattenbad. Hade blå karamell färg i den ena vita chokladen. Och doppa sedan halva bollarna i chokladen (undersidan där pinnen ska sitta). Stick in pinnen i cake pops. Sätt ner pinnarna med cake pops på, i ett glas med ris eller socker så hålls pinnarna upp. Använd gärna flera glas så du är säker på att inte cake pops nuddar varandra. In i kylen så chokladen stelnar innan du tar nästa sida att doppa. (behövs inte länge bara en liten stund). Sen samma sak igen men nu kan du hålla i pinnen när du doppar ner cake pops i den andra chokladen. Och glöm inte strössla eller dekorerna på toppen nu innan chokladen stelnar. In i kylen igen och när dom stelnat helt kan du sätta ihop dom fint i samma glas.

Publicerat: 2012-01-12 @ 12:04:51


KLADDKAKA MED GLASYR

image description

Bakat en kladdkaka med glasyr och dekorerat ett C i marshmallows på. Sonen har ju namnsdag imorgon, så den ska ätas imorgon tillsammans med grädde!

 

Publicerat: 2012-01-05 @ 18:10:19


CASHEWNÖTKAKOR MED VIT CHOKLAD


kaka


Riktigt goda kakor som jag gjorde till julfikat vi hade hemma hos oss för ett tag sedan.

1 dl naturella cashewnötter
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn (jag använde vanligt)
½ tsk bakpulver
till garnering: 50 g smält vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Blanda nötter, vetemjöl, havregryn och bakpulver.
4. Rör ner de torra ingredienserna i smöret och blanda samman till en smidig deg. Sen gjorde jag så att jag gjorde små bollar som jag la på en plåt med bakplåtspapper och sedan plattade till bollarna med ett glas så dom blev platta men inte för tunna. Man skulle mycket väl kunna göra dessa kakor en aning tjockare än vad jag har gjort. Sedan grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min (beroende hur tjocka dom är) Låt svalna.
5. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ringla den smälta chokladen lite slarvigt, mycket eller lite över kakorna eller använd en spritspåse. Låt chokladen stelna innan kakorna läggs på ett fat eller burk. Förvara svalt.

Av denna sats får man ca 20 st kakor.
Gör en dubbelsats så får du fler, det gjorde jag!

Publicerat: 2012-01-03 @ 13:40:17



RSS 2.0