VÅRIGA CUPCAKES

C

C

Idag har jag gjort dessa våriga cupcakes som vi ska äta i påsk. Det är choklad cupcakes med vita choklad-prickar i. Och nu testade jag en ny frosting som jag inte gjort förut med mjölkchoklad och den var riktigt god! Fjärilarna är gjorda med hjälp av en utstickare och det är rosa suger paste med smak av hallon.

 

CHOKLAD CUPCAKES

detta recept brukar jag gå efter när jag gör mina choklad cupcakes

 

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
4 msk grädde

 

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2.Vispa smör och socker fluffigt.
3. Rör i äggen och vänd ned vaniljsocker, bakpulver, kakao, mjöl och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin.
4. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt.

( i dessa våriga cupcakes la jag i några vita choklad prickar i varje form)

5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
6. Låt muffinsen svalna innan du brer ut frostingen på dem.

 

MJÖLKCHOKLAD FROSTING
200 g mjölkchoklad
200 g philiadelphia ost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker

Vispa ihop färskosten, smör och florsocker med en elvisp. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa ner chokladen tills frostingen är fluffig.
Publicerat: 2012-04-03 @ 12:14:00


RSS 2.0