FINARE VARIANT PÅ SPAGHETTI & KÖTTBULLAR

S

 

Vill tipsa om ett recept jag hittade och testade för ett tag sedan! Det är en finare variant på
spaghetti & köttbullar. Jag kommer börja med att lägga upp lite maträtter jag vill tipsa om här också då & då.

500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt & peppar
1 msk olja
4 port spaghetti
2 dl (5 dl om du vill ha mer sås) lätt cremé fraiche
½ tsk torkad oregano
½ citron
1 påse (65g) ruccola
½ ask körsbärstomater


1. Blanda färsen med skalad riven vitlök, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
2. Rulla till köttbullar och stek runtom i olja i en stekpanna.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Blanda cremé fraiche, oregano och finrivet citronskal. Blanda det med köttbullarna och låt småputtra 5 minuter.
5. Häll av pastan och blanda den med ruccola och tomaterna.
6. Servera pastan tillsammans med köttbullar och såsen.

Detta recept hittade jag i reklam från ICA men jag ändrade till nötfärs istället för blandfärs och man skulle mycket väl kunna ta 5 dl cremé fraiche så blir det mer sås tyckte det blev lite med 2 dl.

Publicerat: 2012-04-22 @ 16:19:03


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0