DINO PRALINER

D

Jag har nu testat min dinoform jag införskaffat för ett tag sedan. Finns blaHÄR.

Smält först lite blå candy melt i mikron och fyll formen till ungefär hälften. Jag tog lite mer än hälften. In i frysen så det stelnar och smält chokladen. Ta ut formen ur frysen och fyll upp med chokladen i formen och sedan in i frysen igen så det stelnar.

Publicerat: 2012-04-30 @ 12:22:00


LITE FÄRG PIGGAR UPP

s

Hittar mycket fint på olika sidor på nätet och lite färg på sakerna piggar verkligen upp! Ett tårtfat i en härlig färg skulle jag vilja ha. Eller ja allt på bilden skulle man inte säga nej till plus en massa annat inom bak o mat tillbehör!
Publicerat: 2012-04-30 @ 10:41:50


PLUGGA

Jag har börjat plugga på en lärlings utbildning inom bageri - konditori. Utbildningen har nyss börjat och jag hoppas att det kommer bli kul på alla praktiker man kommer göra, vart det är återstår att se! Ska försöka hinna med att baka också..

cccc
Publicerat: 2012-04-26 @ 14:29:22


FINARE VARIANT PÅ SPAGHETTI & KÖTTBULLAR

S

 

Vill tipsa om ett recept jag hittade och testade för ett tag sedan! Det är en finare variant på
spaghetti & köttbullar. Jag kommer börja med att lägga upp lite maträtter jag vill tipsa om här också då & då.

500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt & peppar
1 msk olja
4 port spaghetti
2 dl (5 dl om du vill ha mer sås) lätt cremé fraiche
½ tsk torkad oregano
½ citron
1 påse (65g) ruccola
½ ask körsbärstomater


1. Blanda färsen med skalad riven vitlök, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
2. Rulla till köttbullar och stek runtom i olja i en stekpanna.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Blanda cremé fraiche, oregano och finrivet citronskal. Blanda det med köttbullarna och låt småputtra 5 minuter.
5. Häll av pastan och blanda den med ruccola och tomaterna.
6. Servera pastan tillsammans med köttbullar och såsen.

Detta recept hittade jag i reklam från ICA men jag ändrade till nötfärs istället för blandfärs och man skulle mycket väl kunna ta 5 dl cremé fraiche så blir det mer sås tyckte det blev lite med 2 dl.

Publicerat: 2012-04-22 @ 16:19:03


PYSSEL TILL PÅSKRISET

P

Jag har innan påsk pysslat ihop några trä ägg som jag målat och dekorerat med blommor eller band. Just dessa kommer från Panduro i ett set. Men har även använt mig av andra blommor än dom som följde med i paketet.
Publicerat: 2012-04-10 @ 11:07:31


ENKEL PÅSK TÅRTA

T

T

Denna Påsk tårta har jag gjort idag. Det är en kladdkaka täckt med grädde som jag färgat gul med hjälp av hushållsfärg. Fågelboet är gjort av choklad strössel och godisägg. Denna tårta och dom HÄR och HÄR goda sakerna ska vi äta nu i påsk! Och Mamma fyller år idag, hipp hipp hurra! Det kommer bli mycket gott att äta nu i påsk!

 

GLAD PÅSK!

Publicerat: 2012-04-05 @ 11:58:55


KYCKLING CAKE POPS

C

Har gjort dessa kyckling cake pops idag. Testade för första gången candy melt till dessa och jag tycker det var mycket smidigare att jobba med än tex. vit choklad. "Ruffs" är längst ut till höger, tycker det är enklast att doppa ner hela cake popsen i den smälta smeten än att bre på den för jag får inte till den jämn annars. Jag testade båda och därför kom "Ruffs" till också..
Publicerat: 2012-04-03 @ 13:50:10


VÅRIGA CUPCAKES

C

C

Idag har jag gjort dessa våriga cupcakes som vi ska äta i påsk. Det är choklad cupcakes med vita choklad-prickar i. Och nu testade jag en ny frosting som jag inte gjort förut med mjölkchoklad och den var riktigt god! Fjärilarna är gjorda med hjälp av en utstickare och det är rosa suger paste med smak av hallon.

 

CHOKLAD CUPCAKES

detta recept brukar jag gå efter när jag gör mina choklad cupcakes

 

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
4 msk grädde

 

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2.Vispa smör och socker fluffigt.
3. Rör i äggen och vänd ned vaniljsocker, bakpulver, kakao, mjöl och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin.
4. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt.

( i dessa våriga cupcakes la jag i några vita choklad prickar i varje form)

5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
6. Låt muffinsen svalna innan du brer ut frostingen på dem.

 

MJÖLKCHOKLAD FROSTING
200 g mjölkchoklad
200 g philiadelphia ost
50 g mjukt smör
1 dl florsocker

Vispa ihop färskosten, smör och florsocker med en elvisp. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa ner chokladen tills frostingen är fluffig.
Publicerat: 2012-04-03 @ 12:14:00



RSS 2.0